Екс-генеральному директору Volkswagen Вінтеркорну пред’являть звинувачення через Dieselgate

Колишній голова Volkswagen Мартін Вінтеркорн і чотири інших колишніх старших менеджера Volkswagen були притягнуті до суду за звинуваченням у серйозному шахрайстві в Німеччині. За їх роль в скандалі з маніпуляціями з викидами Dieselgate – пише Avtocar.

Вінтеркорн, голова правління Volkswagen в період з 2007 по 2015 рік, і чотири колишні менеджери були звинувачені в 2019 році в оснащенні різних дизельних моделей Volkswagen «пристроєм поразки», яке знизило викиди під час офіційних випробувань, що призвело до значно більш низьких показників викидів CO2 , ніж ті, які були досягнуті в реальних умовах.

У середу суд в Брауншвейгу, Німеччина, прийняв клопотання, яке дозволяє розгляд справи проти Вінтеркорна і чотирьох інших. Крім звинувачень у серйозному шахрайстві, справа була змінена, щоб дозволити прокурорам висувати додаткові звинувачення в злочинному угрупованні.

Додаткові звинувачення проти Вінтеркорна, які включали зловживання довірою, були відхилені судом.

Прокурори стверджують, що колишній голова Volkswagen знав про шахрайство з викидами дизельного палива ще в травні 2014 року – більш ніж за рік до того, як автовиробник публічно зізнався у використанні програмного забезпечення в різних дизельних моделях, що дозволяють їм виділяти менше викидів в умовах випробувань, ніж на автомобілях.

Вони також говорять, що Вінтеркорн був рушійною силою введення в листопаді 2014 року оновлення програмного забезпечення для дизельних моделей Volkswagen, єдина мета якого, як стверджується, полягала в тому, щоб прикрити пристрій захисту від викидів. На сьогоднішній день скандал обійшовся німецькому виробнику більш ніж в 30 мільярдів євро.

У заяві суду Брауншвейга йдеться, що звинувачення в шахрайстві стосуються дев’яти мільйонів автомобілів, на яких покупці могли втратити сотні мільйонів євро.

Адвокат Вінтеркорна звернувся до суду в середу, заявивши, що його клієнт заперечує звинувачення.

У попередньому порядку прокурори заявили, що Вінтеркорну і чотирьом іншим обвинуваченим може загрожувати від шести місяців до 10 років позбавлення волі, якщо вони будуть визнані винними. Залежно від ступеня тяжкості вони також можуть бути змушені позбутися будь-яких бонусів, які вони заробили від продажу дизельних автомобілів на основі маніпуляцій з викидами.

У заяві Volkswagen підкреслюється, що згідно з німецьким законодавством Вінтеркорн і чотири колишні менеджери Volkswagen повинні вважатися невинними, поки їх провина не буде доведена.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти