В Україні з’явиться 50 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю, що запобігатиме руйнуванню доріг

Кирило Хомяков, голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що менше ніж за рік в Україні з’явиться понад 50 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю.

У своєму дописі він зазначив:

“Усі знають, що часто недобросовісні перевізники відправляють свої фури на маршрути перевантаженими, що призводить до руйнування доріг та виникнення ДТП. Саме тому Укртрансбезпека спільно з Укравтодор і Державне агентство інфраструктурних проектів України займається автоматизацією контролю перевантажень.

Weigh in motion – розумна система, яка збирає інформацію з транспортних засобів про швидкість, загальну вагу, вагу окремих осей і відстань між ними.

Наразі Укравтодором встановлено 6 пілотних комплексів “Weigh in motion” на під’їздах до Києва. Центр обробки даних поки працює в тестовому режимі. До кінця року, Укрінфрапроєкт встановить ще 23 комплекси “Зважуванні в русі” + ще 25 Укравтодор.
Укрінфрапроектом, незважаючи на безпрецендентну спробу кібератаки, понад півтори тисячі вимог, що надходили рівно через кожні 5 хвилин, а також спроби зовнішнього втручання в ІТ-системи, було проведено 23 закупівлі по моделі «Design-Build» та підписані договори з трьома переможцями, які запропонували найнижчу ціну й відповідають усім технічним вимогам, розробленим Укртрансбезпекою спільно з Укравтодором.

Таким чином, менше ніж за рік в Україні з’явиться понад 50 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю, що з одного боку унеможливить корупцію на дорогах, а з іншого – руйнування українських доріг перевантаженими фурами.”

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти