За прогнозами аналітиків продажі автомобілів на світовому ринку в цьому році впаде на 20%

Згідно зі звітом S&P Global Ratings, опублікованому в п’ятницю, світові продажі легкових автомобілів в цьому році впадуть на 20% в порівнянні з 2019 роком через збої в продажах і виробництві через пандемію COVID-19.

«Цей новий прогноз слідує за спадом продажів в першій половині 2020 року на 25%, що є безпрецедентним шоком для світової індустрії», – заявила аналітик S&P Global Ratings Вітторія Ферраріс.

«Ми прогнозуємо, що глобальні продажі автомобілів зростуть на 7-9 відсотків як у 2021, так і в 2022 році, а це означає, що через два роки продажі легкових автомобілів будуть як і раніше на 6 відсотків нижче обсягів 2019 року». Будь-який потенціал зростання нашого сценарію продажів буде пов’язаний в основному з китайським ринком, найбільш динамічним, але найменш передбачуваним серед основних світових автомобільних ринків, сказала Ферраріс, додавши, що Китай може бути єдиним ринком, який може наздогнати обсяги 2019 року до кінця 2022 року.

S&P заявило, що його прогноз світових продажів автомобілів більш консервативний, ніж загальні ринкові стандарти.

Але він вважає, що це узгоджується з викликаним пандемією різким скороченням фінансів потенційних покупців автомобілів по всьому світу в поєднанні з тиском на доступність через більш високі ціни на нові гібридні та електромобілі, які автовиробники намагаються просувати в Європі і Китаї.

Заводи багатьох автовиробників і постачальників, ймовірно, будуть працювати з неоптимальною потужністю і на менш ефективних рівнях до кінця 2020 року. Велика частина рейтингованих емітентів закінчить 2020 рік з більш високим борговим навантаженням, ніж на початку року.

«Тому ми очікуємо, що показники рентабельності і достатності грошових потоків компаній в 2021 році будуть слабкіше, ніж в 2019 році», – йдеться в повідомленні S&P.

«Це в поєднанні зі стійким тиском на рентабельність, викликаним переходом на електричну мобільність (якому не перешкоджає Covid-19), і значними інвестиціями, необхідними для модернізації існуючих і розробки майбутніх технологій, змушує нас зберігати негативний прогноз для автомобільної промисловості, незважаючи на деякі свідоцтва відновлення. ”

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти