У Британії заборонять продаж авто на бензині

Раніше Великобританія планувала ввести заборону на нові автомобілі на викопному паливі з 2040 року, але тепер має намір ввести цю за заборону з 2030 року. Таким чином країна хочу популяризувати та прискорити поширення електрокарів на своїх дорогах.

Про це повідомляє “Твоя МАШИНА” за посиланням на інші ЗМІ.

Країні потрібно відновлювати економіку після пандемії коронавірусу, тому уряд Бориса Джонсона працює над новою енергетичною політикою, одним з напрямків якої стане перехід на електричний транспорт.

Зазначається, що уряд мав намір робити перші кроки в цьому напрямку вже цієї осені, але через зростання випадків коронавірусного захворювання всі заходи перенесуть на кінець року.

Уряд Великобританії впевнений, що встигне зробити інфраструктуру країни готовою до великої кількості електричного транспорту до 2030 року, тому і переніс терміни на цілих 10 років.

Ряд інших європейських країн також планують заборонити бензинові та дизельні автомобілі. З 2040 року заборонять у себе забруднюючий транспорт Франція, Німеччина, Ірландія та Нідерланди. А Норвегія планує ввести заборону вже в 2025 році.

Це цікаво: На авторинок вийде перша українська електровантажівка

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти