В Україні впровадять ще один метод автофіксації порушень швидкості на дорогах

На автомобільних дорогах України з 2021 року може запрацювати ще одна технологія фіксації порушень швидкісного режиму, а саме фіксація середньої швидкості по відрізку, повідомляє Твоя МАШИНА.

Про це в інтерв’ю ЦТС розповів Кирило Хомяков, голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України.

Наступного року планують закупити ще 300 комплексів автофіксації порушень швидкісного режиму, крім того функціонал приладів буде розширено.

“Ми розширимо функціонал системи і додамо фіксування інших типів порушень – не тільки перевищення швидкості, але ще і перетин подвійної суцільної лінії розмітки, проїзд на червоний сигнал світлофора і проїзд смугою для громадського транспорту. Комплекси для цього міняти не потрібно – камери повністю готові це фіксувати, поліція зі свого боку доопрацьовує нормативну базу, а ми будемо доопрацьовувати ПЗ”, – повідомив Кирило Хомяков.

Це рішення було прийнято з метою контролю швидкості на всій дорозі, а не тільки в тих місцях, де встановлені камери.

Працювати система буде наступним чином: на початку конкретного відрізку стоїть одна камера, а в кінці цього відрізку – друга. Якщо водій скинув швидкість перед першою камерою, але в цілому проїхав 100 км швидше, ніж дозволено, то друга камера зафіксує це порушення.

Читайте також: З жовтня почне діяти нове правило на дорогах: порушників чекають штрафи

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти