Капсула часу: ВАЗ-2106 знайшли в гаражі, завареному 25 років тому (ФОТО)

У старих гаражах досить часто можна виявити раритетні автомобілі. На цей раз відшукали «законсервований» на чверть століття абсолютно новий ВАЗ-2106. З якихось лише йому відомих причин власник цього автомобіля колись заварив його у власному гаражі. «Шістка» простояла в ув’язненні 25 років, передає autonews.ua.

Судячи з рахунку-довідки, виявленої в машині, автомобіль з шильдиком Lada 1300 SL на багажнику був куплений в місті Нікополь (Дніпропетровська обл.) влітку 1990 року за 9074 радянських рубля. На облік машина поставлена ​​не була, і номери на неї ніколи не отримували.

Власник «шістки» проїхав на ній усього 159 км і поставив у гараж. Причому не просто закрив гаражні ворота, а наглухо їх заварив. Всередину гаража можна потрапити через невеликі двері, а ось щоб вигнати машину доведеться орудувати болгаркою.

Але на цьому власник авто не зупинився. Він зняв переднє колесо (машина стоїть на цеглинах і на домкраті), забравши з багажника «запаску». Тому навіть розкривши гараж, виїхати на авто неможливо.

Через те, що в гаражі була підвищена вологість, автомобіль вкрився пліснявою. Цвіль і в салоні, і під капотом – чимало агрегатів вкрилися корозією й окислилися. Щоправда, кузов зберігся практично в ідеальному стані – жодних ознак іржі. Імпортна емаль бежевого кольору Sadolin зарекомендувала себе чудово.

У багажнику автомобіля було виявлено покращений набір інструментів в коробці з написом Made in USSR і баночку з кузовною емаллю – традиційна експортна комплектація.

На склі збереглося зроблена від руки крейдою маркування. Ззаду на сидіннях целофану не було, зате ремені для пасажирів – в наявності.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти