В Україні запрацював перший мобільний офіс на колесах

Перший в Україні мобільний Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) почав роботу у Славутській територіальній громаді на Хмельниччині. Він об’їжджатиме 20 сіл протягом робочого тижня.

Надання адмінпослуг у форматі “мобільного офісу” організували за сприяння програми “U-LEAD з Європою, про це пише ZIK.

Мобільний ЦНАП – це спеціальне авто, повністю облаштоване місцями для двох адміністраторів та трьох відвідувачів. Надає 80 послуг у форматі “єдиного вікна” безпосередньо в селищах та селах. Така модель є абсолютною новинкою для УкраїниЖ, але вона успішно зарекомендувала себе в європейських практиках.

В мобільному ЦНАП надаються найпопулярніші для жителів громади послуги, передбачена можливість встановлення паспортного обладнання, працює термінал для розрахунків платіжною карткою. Плата за надані послуги буде надходити до бюджету громади.

“Це є нашим спільним з міжнародними партнерами планом на найближчі три роки. Саме в таких центрах українці матимуть можливість спілкуватися з владою через прозорі офіси, уникаючи звернень до чиновників”, – розповів віце-прем’єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти