Як камери вплинули на кількість ДТП на дорогах: дані поліції

Систему автоматичної фіксації порушень ПДР в Україні впровадили ще чотири місяці тому. На сьогоднішній день 50 камер розташовані в Києві і області і фіксують перевищення швидкості автомобілістами. Перші результати роботи КАФів було видно відразу після їх запуску. Мова йде не тільки про кількість порушень швидкісного режиму, а й про зниження аварійності на конкретних ділянках доріг.

За словами першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, за час роботи камер, з червня по жовтень 2020 року, кількість аварій скоротилася майже в три рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. На деяких же ділянках доріг вони і зовсім припинилися. Також він нагадав, що однією з причин, чому була впроваджена дана система, так це високий рівень порушення водіями правил дорожнього руху, які часто і приводили до виникнення ДТП.

«З 1991 по 30 вересня 2020 року на дорогах України зафіксовано 1 107 264 ДТП, в яких 176 568 осіб загинуло та 1 особа 288 223 отримали травми. Тільки за минулий рік загинуло на дорогах 3454 чоловік. Основною причиною виникнення цих аварій є перевищення водіями дозволеної швидкості руху. Їх частка в загальній кількості ДТП становить 40% », – заявив Білошицький.

Читайте також: Названі 20 автомобілів, смертельно небезпечних для водіїв в ДТП

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти