Порушникам ПДР в Україні ускладнять життя

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко вчора взяв участь в онлайн-форумі Kyiv Smart City Forum 2020 року, де розповів про поліпшення рівня безпеки в країні завдяки сучасним технологіям, а також анонсував зміни в системі автоматичної відеофіксації порушень ПДР.

Чиновник повідомив про результати роботи системи автофіксації порушень ПДР за перші чотири місяці з моменту її запуску. За словами Геращенко, з 1991 року по 30 травня 2020 го (до початку роботи камер) на українських дорогах сталося 1 мільйон 107 тисяч 264 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, 1 мільйон 288 тисяч 233 людини отримали травми, 176 тисяч 568 осіб загинули.

Як зазначив Антон Геращенко, за час роботи камер було зафіксовано близько 1 мільйона 743 тисяч порушень. Деякі номери не вдалося ідентифікувати, оскільки вони встановлені на автомобілі з непідконтрольних територій або з-за кордону. Але вже на 1 листопада запланований запуск системи, за допомогою якої весь транспорт, який ввозиться з інших країн, буде вноситися в спеціальну базу, що допоможе у вирішенні цього питання.

Крім того, заступник міністра МВС вказав на високий рівень добровільної сплати штрафів українцями – 78%, що дуже багато в порівнянні з європейськими країнами, де цей показник не перевищує 40%. При цьому Геращенко вважає нинішні штрафи «сміховинними», тому незабаром в системі відеофіксації порушень ПДР відбудуться зміни.

Антон Геращенко розповів, що в 2020 році було придбано 220 камер, які встановлять на дорогах країни. У наступному році планується покупка ще 400 камер, що дозволить здійснювати відеофіксацію на всіх транспортних магістралях України. Також йде робота над законопроектом, який дасть можливість міській владі купувати нові камери на кошти, одержані від сплати штрафів.

Як відомо, в даний момент дорожні камери фіксують тільки порушення швидкісного режиму, але незабаром їх функціонал значно розшириться. Геращенко стверджує, що вже готова до запуску система, що дозволяє фіксувати порушників, що їздять по смугах для громадського транспорту.

Читайте також: Поліція зупинила автомобіль без причини: як діяти водієві

Джерело svidok.online
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти