В Україні можуть значно подорожчати вживані авто з Європи

Вживані автомобілі з Європейського союзу можуть значно піднятися в ціні через нові підвищені мита, інформує Твоя МАШИНА.

На введенні нового мита наполягає Федерація роботодавців автомобільної галузі (ФРА), крім того вони пропонують заборонити ввезення старих автомобілів, які не відповідають стандартам Євро-5 і Євро-6.

Ці пропозиції пролунали на засіданні Комітету підтримки експорту з перегляду положень Угоди про асоціацію з ЄС. ФРА зазначає, що мито захистить вітчизняний автопром, крім того ці рішення не суперечать домовленностям з ЄС.

Справа в тому, ч.1 ст.44 Угоди говорить: «якщо в результаті зниження або скасування мита товар імпортується на територію України у великих обсягах в абсолютних величинах або щодо національного виробництва і при таких умовах, при яких заподіюється значна шкода національній промисловості, що виробляє подібний товар або якщо сукупний обсяг імпорту товару в будь-який рік досягає граничного обсягу, Україна може застосовувати спеціальні заходи в формі вищої ставки ввізного мита».

У 2020 році такий обсяг імпорту становить 45 тисяч вживаних автомобілів, але за перше півріччя з ЄС ввезли вже 95,1 тисяч старих автомобілів. Саме тому в ФРА наполягають на введенні загороджувального мита в розмірі 20% для захисту внутрішнього ринку.

Читайте також: Європейці не поспішають купувати нові авто

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти