Власники нерозмитнених авто готують нову акцію протесту

Незабаром в Україні може відбутись чергова акція прихильників євро номерів. Про це повідомив глава асоціації нерозмитнених авто “АвтоЄвроСила” Олег Ярошевич, передає Твоя МАШИНА.

Керівник організації закликав її членів бути готовими виїхати на протести до Верховної Ради. За словами Олега Ярошевича, нова хвиля протесту пов’язана з можливим прийняттям законопроекту номер 7286, внесеного урядом як невідкладний.

Нагадаємо, новий законопроект надає правоохоронцям розширені повноваження – зупиняти та перевіряти всі автомобілі, в тому числі з іноземними номерами. Окрім того, документ зобов’яже іноземців, які ввезли нерозмитнені  в Україну, реєструвати ці автомобілі в Сервісних центрах МВС України.

«Це недопустимо, тому що це повноваження не поліцейських, а митників… Така норма закону призведе до корупції і більше нічого не зміниться. Тому що лише закон про розмитнення зніме соціальну напругу. Цей закон зараз розробляється разом з ДФС, нардепами та АвтоЄвроСилою. Діалог із владою почався», – розповідає Олег Ярошевич.

На думку автомобільних юристів, власники транспортних засобів з європейською реєстрацією не захищені в правах власності з точки зору українського законодавства. Договори, за якими вони купують ці автомобілі, не мають у нашій країні юридичної сили. Тобто право використовувати транспорт для особистих потреб мають лише ті, хто його ввіз.

 

 

 

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти