У модельній лінійці Renault з’явився кросовер Megane

У ряді країн Східної Європи компанія Renault продаватиме європейську версію кросовера-купе Arkana під іншою назвою – Renault Megane Conquest.

У країнах колишньої Югославії модель буде називатися Megane Conquest. Справа в тому, що назва Arkana асоціюється з псевдонімом сербського політичного діяча Желько Ражнатович (1952-2000 рр.), якого звинувачували в численних військових злочинах. Ну, а на старому доброму Megane, мабуть, зупинилися для залучення уваги до новинки.

Нагадаємо, на європейському ринку запропонують Renault Arkana, уніфіковану з Renault Clio останнього покоління. Автомобіль побудований на модульній платформі CMF-B.

В Європі купеподібний кросовер буде доступний з бензиновою “турбочетвіркою» TCe об’ємом 1,3 літра потужністю 140 або 160 к.с. Також тут передбачений гібридний «доважок» у вигляді 12-вольтного стартер-генератора. У якості трансмісії використовується роботизована коробка EDC з двома зчепленнями. Крім того, на європейському ринку запропонують кросовер з 140-сильною гібридною установкою E-Tech, в неї входять 1,6-літровий “атмосферник”, пара електродвигунів і автоматизована коробка без зчеплення. У українського SUV гібридних версій немає, але у нашої Arkana є повний привід, тоді як в Європі модель запропонують тільки з переднім приводом.

Продажі європейських модифікацій Renault Arkana і Megane Conquest стартують на початку 2021 року. Для Європи Arkana / Megane Conquest буде виробляти корейський завод Renault Samsung.

Читайте також: В Україні з’явився недорогий електрокросовер Renault за ціною Дастера

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти