В Україні активно штрафують власників “Євроблях”

Українські суди почали масово штрафувати власників авто на єврономерах за порушення митного законодавства. Як повідомляє Дорожній адвокат, тільки за жовтень штрафи виписані 215 громадянам.

Нагадаємо, що штраф за нерозмитнене авто в Україні – до 170 тис. гривень. Саме таку суму і повинні заплатити автомобілісти.
Загальна сума штрафів за жовтень – 36 млн. гривень. Особливо активно подібні рішення виносили Київський районний суд Харкова (82 штрафи ну суму 13,9 млн. гривень) і Первомайський суд Чернівців (62 штрафи ну суму 10,5 млн. гривень).

Втім, власники авто мають шанс на перегляд покарання, якщо будуть прийняті нові закони про розмитнення. Нагадаємо, саме на їх розгляді наполягають активісти організації «Авто Євро Сила», протестуючі в Києві і інших містах. Справа в тому, що згідно ст. 58 Конституції, закон має зворотну силу в часі в разі, якщо мова йде про пом’якшення покарання.

До речі, не так давно повноваження Патрульній поліції були розширені, що дозволить знаходити авто на єврономерах, які порушили правила перебування в Україні.

Читайте також: Власники “Євроблях” перекриють дороги по всій Україні

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти