Україна за 10 років повністю перейде на електричний міський транспорт

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що до 2030 року міський транспорт в українських містах буде виключно електричний.

«Ми підтримуємо використання в містах екологічних видів транспорту, зокрема, міського електричного і електромобілів. Національною транспортною стратегією України до 2030 року передбачено, що міста замінять свій автопарк на електробуси, і буде створена відповідна зарядна інфраструктура для них », – заявив міністр.

Також, плануються зміни до державних будівельних норм з планування і забудову територій, які б дозволили установку зарядних станцій на дорогах загального користування, в тому числі, і місцевих.

Всього в Україні вже зареєстровано 25 тис. електрокарів і стільки ж гібридів. Функціонують 9 тис. зарядних станцій. До слова, Львів вже замовив 250 електробусів вітчизняного виробництва.

Електричний транспорт будуть і надалі популяризувати, а ще Міністерство інфраструктури спільно з бізнесом і громадськими організаціями розробило проект стратегії розвитку автопромисловості України, в якому прописані стимули для виробництва електромобілів.

Читайте також: Президент Зеленський висловився про доступне розмитнення “євроблях”

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти