Названа вартість проїзду по платних дорогах України

Вартість проїзду по таким дорогам буде коливатися від 80 копійок до 4,6 грн.

Про будівництво в Україні платних автомагістралей говорили протягом останніх декількох років. Цю ідею лобіював ще колишній уряд, але далі розмов справа не пішла. Протягом 2020 року була зроблено багато, щоб концесійні дороги стали реальністю. Останнє рішення, яке стосувалося вартості, було прийнято 23 грудня.

Згідно з документом, який був оприлюднений депутатом Верховної Ради від партії «Європейська солідарність» Олексієм Гончаренком, ставка плати за кожен кілометр проїзду по таким дорогам буде обчислюватися в євро. Її розмір напряму залежатиме від типу транспортного засобу:

– для мотоциклів з причепом (коляскою) і без нього, легкових автомобілів – 0,023 євро;

– для легкових автомобілів з причепом, мікроавтобусів з кількістю місць для сидіння до 10 (включаючи водія), вантажних авто з дозволеною максимальною масою до 3,5 т – 0,023 євро;

– для вантажних автомобілів з дозволеною максимальною масою від 3,5 до 12 т,
автопоїздів з дозволеною максимальною масою до 12 т, автобусів з кількістю місць для сидіння від 10 до 29 і з дозволеною максимальною масою не більше 12 т – 0,045 євро;

– для вантажних авто і автопоїздів з дозволеною максимальною масою понад 12 т, автобусів з кількістю місць для сидіння більше 29 і з дозволеною максимальною масою понад 12 т – 0,133 євро.

Як повідомлялося раніше, в Україні мають намір облаштувати шість концесійних доріг. Їх загальна протяжність досягне 1500 км. Розмір інвестицій в ці траси досягає 2 млрд доларів. У число потенційно платних доріг увійшли:

– ділянка дороги М-03 від Борисполя до Полтави;

– частина дороги М-06 від Києва до Рівного;

– маршрут від Дніпра до Кривого Рогу і Миколаєва (М-04, Н-11);

– маршрут Ягодин-Ковель-Луцьк (М-07, М-19);

– маршрут Харків-Дніпро-Запоріжжя (М-29, M-04, M-18);

– частина дороги М-14 від Херсона до Миколаєва.

Читайте також: В Україні масово штрафують власників авто на єврономерах

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти