Пияцтво за кермом: ситуація помітно поліпшується

Лише за 10 місяців цього року в Україні сталося 965 ДТП за участю п’яних водіїв. Про це на власній Facebook-сторінці повідомляє депутат Київради Олександр Пабат. Усього за цей період в «п’яних ДТП» загинуло 86 осіб, ще 1314 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Незважаючи на жахливі цифри, ситуація з пияцтвом за кермом почала помітно поліпшуватись. Наприклад, за аналогічний період минулого року поліцейські зафіксували 1 714 ДТП за участю п’яних водіїв, в яких загинуло 209 осіб і травмувалося ще 2327.

Цього року найбільше «п’яних ДТП» зафіксовано в Чернігівській, Львівській, Черкаській області та в Києві. У свою чергу, найменше подібних аварій сталося на дорогах Чернівецької, Рівненської, Кіровоградської та Тернопільської областей.

Судячи з усього, однією з першопричин такого прогресу, є збільшені в кілька разів штрафів за їзду в нетверезому вигляді. У липні 2016 року Верховна Рада збільшила мінімальний штраф за таке порушення до 10200 грн., а максимальний – до 40800 грн., а також позбавлення «прав» на 10 років і вилучення автомобіля. В майбутньому штраф за їзду в нетверезому стані хочуть знову збільшити.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти