Українці платитимуть більше за реєстрацію авто: цифри

За першу реєстрацію особистого автомобіля уряд України має намір збільшити тарифи.

З першого січня 2021 року в Україні зріс показник прожиткового мінімуму. Він спричинив за собою збільшення не тільки соціальних платежів, на кшталт пенсій, а й деяких обов’язкових відрахувань.

Міністерство розвитку економіки України уповноважене Кабміном оцінювати вартість автомобілів, на основі отриманого аналізу будуть формуватися суми податкових відрахувань.

Зокрема, помітно зріс державний збір на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації легкового авто. Згідно пункту восьмого статті четвертої Закону про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування, ставки збору до Пенсійного фонду складуть для автомобілів вартістю:

– до 374 550 гривень – три відсоткові пункти;
– від 374 550 до 658 300 гривень – чотири відсотки;
– від 658 300 гривень і більше – п’ять відсотків.

У тому випадку, якщо автомобіль реєструється на фірму, то пенсійний збір вважається без вартості ПДВ.

На офіційному порталі Мінекономрозвитку вже доступний детальний писок з 213 моделей транспортних засобів, власники яких будуть змушені сплатити податок. Зокрема, платити доведеться в тому випадку, якщо вартість автомобілів дорівнює щонайменше сумі в 375 мінімальних зарплат. Станом на початок 2021 року йдеться про 2,2 мільйона гривень.

Також буде враховуватися і вік транспортного засобу, який повинен не перевищувати п’яти років. У разі прострочень по платежах сума боргу буде постійно збільшуватися. Представники податкової служби навіть отримають право вилучати автомобіль.

Читайте також: Поліції можуть дозволити зупиняти автомобіль без поважної причини

Джерело hvylya.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти