Голова “Укравтодору” розповів про нові перевірки якості доріг

Голова “Укравтодору” Славомір Новак розповів про нові рівні перевірки якості доріг. Як зауважив він в ефірі “Еспресо”, на всіх контрактах “Укравтодор” передбачив 5 років гарантії від підрядної організації, передає Укрінформ.

“Ми втілили в життя нову систему якості. Якість – це основна річ для доріг. У нас є зараз 4 рівні контролю якості – є загальний, основний рівень інженера, який відповідає за контроль якості на будівельному майданчику, на рівні служб замовника”, – сказав Новак.

Другий рівень, за його словами – це незалежний нагляд. “Ми крок за кроком будемо втілювати на наших майданчиках. Зараз починаємо від капітальних ремонтів, за декілька років перейдемо на всі договори, на всі контракти. Але це додаткові витрати”, – зазначив керівник “Укравтодору”.

“Третій рівень – я це зробив як керівник “Автодору”, я створив нову окрему структуру, яку ми називаємо центральний дорожний контроль якості, який підпорядковується мені, я направляю цю службу на перевірки. Вони роблять для мене дві щороку (на весну та на осінь) перевірки робіт по всій країні, а також я щоденно можу висилати їх на різні майданчики, щоб подивилися, як робота іде, а також контролювати”, – сказав Новак.

“І четвертий – безкоштовний, найкращий – це громадський нагляд. Я дуже вдячний громадянам, що ми отримуємо багато зауважень, листів, звернень, дзвінків. Люди кажуть, що там, на їхню думку, щось не в порядку. Ми завжди реагуємо, завжди відповідаємо за це, і це дуже важливий цей громадський нагляд”, – додав він.

Новак вважає, що в “Укравтодорі” почалося створення “прозорої та антикорупційної структури”.   “Ми маємо зараз побудувати так цю систему якості, як ми провели всі закупівлі в систему ProZorro… Я завжди кажу, що я не правоохоронний орган, я не маю таких інструментів, щоб розслідувати, хто, де, з ким, як. Я сподіваюся, що є служби в Україні, які тим займаються, і вони повинні працювати”, – резюмував керівник “Укравтодору”.

 

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти