Забрати машину зі штрафмайданчика можна через кілька хвилин: почав працювати новий сервіс

Як передає офіційний сайт КМДА, у Києві запустили новий сервіс повернення авто зі штрафмайданчика.

Валентин Осипов, директор Департаменту інфраструктури зазначив, що на даний момент ця послуга працює в тестовому режимі.

«Разом з Нацполіцією і Kyiv Smart City ми розробили і впровадили сервіс, який дозволить економити час водіїв і зменшить черги в пунктах видачі на 25-30%.

Задля того щоб скористатися сервісом, вам необхідно ввести дані автомобіля в додатку Kyiv Smart City. На основі цієї інформації у додатку буде створена електронна заява на повернення авто, яку водієї достатньо просто роздрукувати і відразу йти на штрафмайданчик до представника поліції, який відсканує заяву та видасть ваш автомобіль.

До речі, на численні прохання водіїв збільшили час роботи штрафмайданчиків в суботу – з 09:00 до 17:00 ».

Цей сервіс був створений для того, щоб позбавитися сотень хаотично припаркованих авто на вулицях міста, які дуже ускладнюють рух іншим учасникам дорожнього руху, і щоб оплатити штраф і забрати машину було швидше та комфортніше.

Щоб скористатися новим сервісом в додатку Kyiv Smart City, потрібно зробити наступне:

– перейдіть на вкладку “Міські сервіси” – “Сервіси водія” – “Евакуація” і введіть номер автомобіля. Там же можна переглянути деталі евакуації, доказову базу з фотоматеріалами. Після того, як буде надана вся необхідна інформація, створюється електронна заява. Якщо дані внесені в 18:00, вона буде підтверджена в той же день. Якщо після 18:00 – на наступний день, водій отримає повідомлення на свій мобільний. Далі досить роздрукувати заяву, підписати її і слідувати відразу на штрафмайданчик. Показати документ працівнику поліції і отримати свій автомобіль через кілька хвилин.

Читайте також: Доступне розмитнення в Україні: коли чекати дешеві автомобілі з Європи

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти