Найбільший в світі експортер нафти побудує місто для електромобілів

Спадковий принц Саудівської Аравії в неділю оприлюднив плани будівництва міста з нульовим викидом вуглецю в NEOM, першому великому проекту будівництва флагманської ділової зони вартістю 500 мільярдів доларів, націленого на диверсифікацію економіки найбільшого в світі експортера нафти.

Принц Мохаммед бін Салман в своєму інтерв’ю заявив, що місто, яке отримало назву «The Line» ( «Лінія»), простягається на 170 км і зможе вмістити мільйон жителів.

Принц Мухаммед заявив: «Чому ми повинні жертвувати природою заради розвитку?». «Нам необхідно перетворити концепцію звичайного міста в концепцію футуристичного».

Згодом репортерам принц сказав, що проект став завершенням трирічної підготовки, додавши, що його інфраструктура буде коштувати від 100 до 200 мільярдів доларів.

Також він додав: «Основу інвестицій в The Line становитиме підтримка NEOM в розмірі 500 мільярдів доларів з боку уряду Саудівської Аравії, PIF і місцевих і глобальних інвесторів протягом 10 років».

Державний інвестиційний фонд (PIF), є основним інвестором NEOM, високотехнологічного комплексу площею 26 500 квадратних кілометрів на Червоному морі з декількома зонами, включаючи промислові та логістичні зони, завершення будівництва яких планується в 2025 році.

Читайте також: Kia анонсувала новий електричний кросовер EV

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти