Автофіксація порушень ПДР: оновлена карта розташування камер

Починаючи з 1 червня 2020 року в Україні запрацювала система камер автоматичної фіксації штрафів. На даний момент у всій Україні працює всього близько 50 камер. 20 з них знаходиться в столиці. 28 на міжміських трасах (2 у Львівській області, всі інші – в Київській), інформує Твоя МАШИНА.

Адреси камер і швидкісні обмеження для міста Київ

Адреси камер і швидкісні обмеження на дорогах державного значення

Карта камер фіксації швидкості

І якщо на початку система фото- і відеофіксації порушень на дорогах фіксувала тільки перевищення швидкості, то в грудні ситуація кардинально змінилася. Камери дозволяють визначити авто двійників, порушення, вчинені власниками автомобілів на єврономерах, а нещодавно з’явилася нова функція – фіксація руху авто по смузі громадського транспорту.

А вже в цьому році в МВС обіцяють встановити близько 220 нових камер відеофіксації порушень ПДР.

Самі штрафи можуть приходити: власнику автомобіля керівнику юридичної особи належному користувачу людині, який ввіз авто на територію України. Камери здатні фіксувати номери зі спеціальною плівкою, а також з номерними знаками, поверх яких є металева сітка.

Нагадаємо, що штраф за перевищення швидкості більш ніж на 20 км / год становить 255 грн, а у випадку з 50+ км / год – 510 грн. У разі оплати протягом 10 днів з дати вступу в силу постанови виплата складе 50% від загальної суми. Загальний термін оплати штрафу – 30 днів з дня набрання законної сили. Несплата штрафу у відведений термін загрожує відкриттям виконавчого провадження.

Читайте також: Назвали п’ять небезпечних помилок водіїв взимку

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти