Влада знову пішла на поступки «євробляхерам»: що обіцяють

Декілька днів тому в ВР зареєстрували нові законопроекти, які мають вирішити проблеми нерозмитнених автомобілів в нашій країні. Документи містять у собі окремі умови митного оформлення вживаних автомобілів на європейських номерах.

У прес-службі ФАУ зазначили, що ці законопроекти – це вже четверта спроба спонукання автовласників розмитнити їхні автомобілі, та уникнути оплати штрафів за порушення митних правил

У повідомленні йдеться: «У випадку прийняття законопроектів пів року (а саме такий термін митного оформлення «євроблях») ввозити нові легкові автомобілі буде економічно не вигідно, – для чого сплачувати мито, акцизний податок та ПДВ, якщо можна сплатити символічну суму при ввезенні автомобіля, що був у користуванні».

Зазначають також, що можливо дані законодавчі ініціативи спричинять деяке обурення в суспільстві, адже власники які розмитнили свої авто у “пільговий період” (листопад 2018 – березень 2019) вважатимуть себе ошуканими через помітно менші суми податків, ніж у користувачів на іноземній реєстрації.

У прес-службі ФАУ також підсумували: «Ймовірно, тільки при запровадженні санкцій за недотримання норм чинного законодавства можна врегулювати ситуацію із вживаними європейськими авто на українських дорогах».

Читайте також: Названо найпопулярніші в Україні авто: приваблюють ціною і характеристиками

Джерело auto-portal.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти