Радари TruCAM вкотре визнали незаконними: названа причина

Суд підтвердив, що радар TruCAM має бути стаціонарно вмонтований, а поліцейські тримати в руках його права не мають.

Стався такий випадок: поліцейськими було зупинене авто по причині перевищення швидкості. Коли водій транспортного засобу сказав поліціянтам про те що вони не можуть вимірювати швидкість даним приладом тримаючи його в руках – вони його просто проігнорували, не звернувши зовсім ніякої уваги на його слова,та виписали йому постанову про притягнення до адміністративної відповідальності, тобто штраф.

Відразу після пригоди автовласник подав заяву до суду, і як виявилося – був правим.

«Дослідивши наданий поліцією до матеріалів справи відеозапис, апеляційний суд встановив, що дійсно в момент фіксації швидкості видно значне дрибіжання приладу TruCam, що свідчить про проведення фіксації швидкості автомобіля приладом Trucam з рук. Така вібрація приладу, на думку суду, може дати більшу похибку, ніж передбачено свідоцтвом про повірку, що ставить під сумнів зафіксовану швидкість руху автомобіля, яким керував водій.

Враховуючи вищевикладені положення ст. 40 Закону «Про Національну поліцію», суд погодився, що при проведенні фіксації швидкості певного транспортного засобу фото- і відеотехніка повинна бути розміщена в порядку визначеному вказаною нормою Закону (стаціонарно вмонтованим способом). Натомість ручне розміщення засобів фото- і відеотехніки для вимірювання та фіксації швидкості суперечить приписам ст. 40 названого Закону», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Названо топ-5 автомобілів, які іржавіють швидше за інших

Джерело auto-portal.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти