У Китаї почали випускати копію Chevrolet Corvette 1958 року

Китайський концерн BYD Auto приступив до дрібносерійного виробництва спорткарів SS Dolphin – це репліка американського Chevrolet Corvette C1 зразка 1958 року.

Нагадаємо, незвичайну модель представили у вересні 2020 року в рамках автосалону в Пекіні, причому насправді її розробила не BYD, а незалежна компанія Songsan, що виросла з однойменного байк-клубу.

Виробництво автомобіля ведеться спільними зусиллями. Перший товарний екземпляр Dolphin зібрали 6 лютого.

Dolphin зроблений за типовою для дрібносерійних машин схемою: покупні агрегати і саморобне шасі з каркасно-панельним кузовом, де несуча «клітка» зварена зі сталевих труб, а зовнішні панелі відформовані з композитів.

Автомобіль отримав хромований декор, панорамне лобове скло, спарені круглі фари, але з іншого боку – пропорції у “китайця” не такі вивірені, як у оригінального Chevrolet Corvette: передній звіс надлишкової довжини, а боковини виглядають занадто масивними.

Але треба розуміти, що такі форми зумовлені компонуванням агрегатів і відповідністю кузова сучасним вимогам по пасивній безпеці.

Dolphin буде випускатися як з кузовом кабріолет з матерчатим верхом, так і у варіанті купе з жорстким верхом. У рух SS Dolphin призводить гібридна бензиново-електрична установка BYD, побудована на основі 1,5-літрового турбомотора.

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти