Toyota захистить велосипедистів від автомобілів

На дорогах досить часто мають місце події, в яких жертвами ДТП виявляються велосипедисти, і японський автовиробник Toyota вирішив знизити число таких випадків. Щоб боротися з цією проблемою, фахівці спроектували особливу систему, яка дозволить запобігати наїзду на прихильників їзди на двоколісному транспорті.

У компанії Toyota заявили, що нова технологія буде впроваджуватися усіма автобрендами. При цьому перші машини з системою запобігання наїздів на велосипедистів вийдуть на ринок вже на початку 2018 року.

Статистичні дані вказують на те, що майже третина смертельних дорожніх аварій відбувається за участю велосипедистів. На ринку вже зараз є багато автомобілів, які здатні розпізнавати пішоходів на дорогах, проте ефективно відстежувати велосипедистів вони не можуть. Тому японські інженери вирішили розробити окрему технологію.

Представники компанії Toyota розповіли, що для захисту велосипедистів від наїздів, розробники удосконалили камери і датчики, які встановлюються на автомобілі, а також доопрацювали ПО, що управляє цими пристроями.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти