Nissan заявляє про прорив в сфері ефективності ДВС

Незважаючи на поширення електромобілів, вік ДВС ще не закінчено, впевнені в Nissan Motor.

Компанія оголосила про досягнення рівня теплового ККД 50%, що є рекордом.

Це дозволить знизити викиди і продовжити життя бензинових моторів.

«Новий підхід Nissan до розробки двигунів підняв планку світового рівня, перевершивши поточний середній для автомобільної промисловості діапазон в 40% теплового ККД, що дозволяє ще більше знизити викиди CO2 в транспортних засобах», – йдеться в повідомленні компанії.

Насправді мова йде про ДВС в складі установки типу «послідовний гібрид»: рівень ККД 50% заявлений для гібридної системи Nissan e-Power в цілому, а не тільки для бензинового двигуна. Вперше технологія e-Power була представлена ​​в 2016 році.

У ній ДВС працює як генератор, що заряджає батареї. Автомобіль приводиться в рух електромоторами. Це класичний гібрид послідовного типу, хоча деякі виробники називають подібні машини електромобілями з вбудованим «збільшувачем запасу ходу».

«Знадобилося 50 років, щоб підвищити тепловий ККД з 30% до 40%, – зазначив Тошіхіро Хіра, старший віце-президент інженерного підрозділу силових агрегатів і електромобілів Nissan. – Але за допомогою e-Power ми можемо збільшити його до 50% за кілька років ».

Щоб домогтися цього, інженери посилили потік газу в циліндрах і займання, що дозволяє спалювати більш бідну паливно-повітряну суміш при високому ступені стиснення.

Поки Nissan не розповів, коли автомобілі з новим поколінням технології e-Power доберуться до ринку.

Поточна версія e-Power встановлюється на моделі Note, Serena і Kicks

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти