Капсула часу: в Україні знайшли новий «Москвич» 92 року в целофані і з пробігом 161 км (ВІДЕО, ФОТО)

Користувач Roma-Uracco, якому із завидним успіхом вдається відшукувати чудові екземпляри авто- і мототехніки, знову відзначився! Цього разу він викотив з гаража на світ божий “Москвич” 2141, який був народжений в 1992 році, але так і не дізнався, що таке польоти по шосе, не почув лайку на свою адресу за часті поломки… Загалом, був позбавлений тихого автомобільного щастя, пише Твоя МАШИНА.

«Даний екземпляр 1992 року випуску і на сьогоднішній день його пробіг становить всього 417 кілометрів, а коли його забирали у першого власника пару місяців назад на одометрі було і того менше – 161 кілометр! Все своє життя цей ALEKO простояв в гаражі в одному з невеликих селищ Харківської області.», – повідомив автолюбитель

Історія його досить цікава. АЗЛК був придбаний родиною місцевого голови колгоспу – його дружина за рік вручну “викачала” з корів рекордні 3000 л молока і держава заохотило трудовий подвиг, дозволивши купити машину без черги. “Сорок перший” придбали в Дніпропетровську. На жаль, автомобіль припав господарям не до душі. У них вже була “Нива” і ВАЗ-2106, а “Москвич” поставили в гараж “до кращих часів”. Очевидно, через чверть століття вони настали.

Стан у “сорок першого” кольору “Офелія” дійсно унікальний. Так, задні праві двері ніколи не відчинялися, про що свідчить пломба. При “відновленні” довелося промивати систему охолодження – тосол розпався на фракції і частково кристалізувався. Зате тепер 71-сильний двигун УЗАМ-331.10, як стверджується, працює, мов годинник.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти