На новорічні свята таксисти «порадують» українців захмарними тарифами

В період новорічних свят служби таксі піднімуть тарифи, тому, що попит підвищиться в десятки разів. Про це повідомив глава Української таксомоторної асоціації (УТМА) Андрій Антонюк, передає comments.ua.

Зараз ціни на таксі вже виросли на 5-10%, а в новорічну ніч до стандартного тарифу додасться ще 100%.

«Зазвичай підвищений тариф застосовується не тільки в новорічну ніч, а ще з обіду 31 грудня і до кінця днів 2 січня», – сказав він.

За його словами, в цьому році питання різкого підвищення цін стане складніше, оскільки дуже популярними стали служби Uber і Yandex: як відомо, тут діє автоматизований розрахунок вартості.

У Uber відзначили, що їх сервіс автоматично піднімає коефіцієнт ціни для залучення більшого числа водіїв в райони, де кількість замовлень перевищує кількість доступних автомобілів.

«Попит на послуги таксі в цю ніч значно перевищує пропозицію. Заробити можна добре. Таксистів, готових працювати в святкову ніч, набагато менше, ніж в звичайні дні, але і ризиків більше. Наприклад, велика ймовірність нарватися на п’яних агресивних пасажирів або на пішоходів, які переходять дорогу в недозволеному місці», – сказав один з таксистів.

Однак варто відзначити одну приємну новину, наприклад, в Києві транспорт працюватиме практично без перерв. У новорічну ніч в Києві буде продовжено роботу метрополітену та комунального транспорту.

Столичне метро в новорічну ніч працюватиме до 3.00. А автобуси і тролейбуси продовжать роботу до 5.00 ранку.

При цьому до 5 години ранку на роботу вже виходить ранкова зміна. Тобто фактично комунальний транспорт працюватиме цілодобово. Також цілодобово працювати фунікулер. Тому проблем з тим, щоб дістатися до святкових локацій не буде.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти