У Норвегії 85% ринку зайняли електрокари

У березні 84,9% ринку Норвегії склали електромобілі. Такий великий показник спостерігається другий раз в історії – перший був у грудні 2020 роки (87,1%), передає « твоя МАШИНА ».

З цих відсотків 56,3% склали повністю електричні авто (BEV), а 28,6% припало на гібриди (PHEV). За перший квартал поточного року сукупна частка склала 82%, з яких 52,8% припадає на BEV і 29,2% – на PHEV.

Попит на дизельні і бензинові машини продовжує падати, в цей раз показники знизилися до 9,5%. Можливо, що до вересня частка машин з ДВС ще кілька разів буде нижче 10%. За прогнозами далі показники більше не будуть підвищуватися і продовжать стабільно падати.

У першому кварталі найбільшим попитом в Норвегії користувалися: Tesla Model 3 (2565), Audi e-tron (1976), Nissan Leaf (одна тисяча шістсот дев’яносто-один), Volvo XC 40 (1393) і Hyundai Kona (1303).

Наступні кілька місяців частка електромобілів буде близько 80%, причому в вересні вона може вирости до 90%. В останні місяці року показник може закріпитися в районі позначки 90%.

Такий швидкий перехід на електричні автомобілі в Норвегії відбувається завдяки збільшенню кількості моделей BEV, які надходять щомісяця. І далі ця тенденція буде прискорюватися у всій автомобільній галузі.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти