Toyota представила свій перший електричний позашляховик

На автосалоні в Шанхаї компанія Toyota презентувала концепт електрокросовера bZ4X. Електромобіль – спільна робота двох компаній Toyota і Subaru.

Технічні характеристики автомобіля поки не відомі. Основою для машини буде спеціальна платформа для електрокарів – e-TNGA.

Нова модель отримала невеликих розмірів шестигранну решітку радіатора, головна оптика складається з вузьких горизонтальних фар, що включають по 4 світлодіодних елемента і смугу денних ходових вогнів.

Технічне оснащення салону включає цифрову приладову панель, широкий дисплей інформаційно-розважальної системи.

Поєднання літер “bZ”, значить “за межами нуля”, відомо що всі електрокари нового покоління будуть в назві мати це поєднання. У планах компанії до 2025 року, випуск 7 нових моделей серії “bZ” і всі вони будуть освоювати світовий ринок.

А ще за цей час, в планах випуск восьми моделей електромобілів, в т.ч. в кузові пікап для американського ринку. В цілому 70 моделей отримають повну або часткову електрифікацію.

Виробництво електричного позашляховика Toyota bZ4X налагодять в Японії і Китаї в другій половині 2022 року, він буде освоювати також ринки США і Європи.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти