В одному з міст електрифікували увесь громадський транспорт

Влада китайського міста Шеньчжень електрифікувала весь парк громадських автобусів – 16359 одиниць.

Проект електрифікації автобусного парку обійшовся в 490 мільйонів доларів США. Для забезпечення електробусів енергією в місті встановили 510 зарядних станцій і 8 тисяч додаткових точок зарядки, повідомляє autoua.net.

Час повної зарядки акумуляторних батарей автобуса від такої точки становить всього 2 години. При використанні для неповної зарядки кожна така точка зможе обслуговувати до 300 автобусів на добу. В цілому нова інфраструктура в будь-який час доби зможе заряджати половину автобусного парку міста.

За попередніми підрахунками, переведення міського транспорту на електричну енергію дозволило міській владі заощадити на закупівлях палива, позаяк електричні транспортні засоби споживають майже на 75% менше енергії, ніж бензинові і дизельні аналоги. Крім того, вдалося на 1.35 мільйона тонн на рік знизити обсяги викидів вуглекислого газу в атмосферу, а також рівень шуму на вулицях міста.

Електрифікація автобусного парку не єдина екологічна ініціатива міської влади. На цей час вже половина промислових підприємств Шеньчженя працює на сонячній енергії, а до 2020 року «зеленими» стануть всі інші.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти