Суди почали штрафувати за литовські номера – ЗМІ

Суми штрафів значні – кілька сотень тисяч гривень.

В судах Києва та Одеси вже є рішення про накладення штрафів на власників нерозмитнених авто на іноземній реєстрації за порушення митних правил.

Зокрема, Київський апеляційний адміністративний суд прийняв сторону Державної фіскальної служби і постановив стягнути з власника Mercedes-Benz E320 на литовських номерах штраф в розмірі 300% від несплаченої суми митних платежів посилання – 1 681 846 гривень. Mercedes на іноземній реєстрації належав жителю Черкас.

22 грудня минулого року УКРІНФОРМ виписала йому такий штраф за порушення митних правил. Він зміг оскаржити рішення в суді першої інстанції, проте тепер апеляційний суд встав на сторону фіскалів. У власника Mercedes ще є шанс на касацію.

Аналогічне рішення Київський апеляційний адміністративний суд виніс і відносно власника Audi A4 на польських номерах. Суд визначив штраф 443 000 гривен.

Перед цим вже було прийнято ще кілька подібних судових рішень. Наприклад, жителя Одеси суд оштрафував на 618 000, проте той зміг оскаржити штраф.

Відзначимо, що за даними Державної фіскальної служби, з 2014 року в Україну ввезли 490,7 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти