Ford готує бюджетний електромобіль

Комерційний сегмент теж переходить на електромобілі. Торкнулося це і компанії Ford, яка до 2024 року планує частково перевести свою лінійку на електротягу, а до 2030 року збирається домогтися того, щоб 60% всіх проданих комерційних машин були повністю електричними або гібридними, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Для досягнення своєї мети Ford почав співпрацю з Volkswagen. Спільними зусиллями будуть розроблені кілька нових комерційних моделей. Також нове покоління отримають Ford Ranger і VW Amarok, які будуть виготовлятися в ПАР. Оновляться і отримають варіанти на електротязі моделі Ford Transit Custom і VW Transporter, випускатися вони будуть в Туреччині.

Також Ford побудує новий легкий комерційний автомобіль (LCV), який буде пропонуватися як в гібридному варіанті, так і з ДВС. Виготовлятися він буде в Крайове в Румунії, де випускаються компактні кросовери Ford Puma і EcoSport. Щоб запустити виробництво новинки, компанія інвестує в підприємство 300 млн доларів. Випуск машини на бензині почнеться в 2023 році, а в 2024 на конвеєр встане гібрид.

Зараз інформації про новинку вкрай мало. Є припущення, що це буде бюджетна версія «каблучка» на базі VW Caddy. Ймовірно, конкуренцію автомобілю складуть Renault Express і Dacia Spring.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти