В Україні створили унікальний ЗАЗ-позашляховик: потужніше Toyota Land Cruiser

Багато автомобілістів захоплюються не тільки сучасними моделями транспорту, а й раритетними машинами, які з легкістю можна було б назвати «капсулами часу». При цьому нерідко майстри роблять з такого транспорту щось нове. Так, на YouTube-каналі «OFFROAD CONTROL LIVE» з’явилося відео з ЗАЗом, якому буквально дали нове життя.

Досить рідко ЗАЗ-968М піддають такому агресивному тюнінгу. При модернізації авто використовувалися раздатка, мости, коробка передач і силова установка від УАЗа. Автори хотіли зробити машину для будь-якого бездоріжжя. Як видно, у них вийшло.

ЗАЗ-968М випускався з 1979 по 1994 рік. На відео видно, як цей «Запорожець» здатний їздити по бездоріжжю, а також виїжджати з самих різних за складністю місць. Звичайно, щоб домогтися такого результату, майстер явно чимало поміняв в цьому транспорті. У ролику розповіли, які зміни «пережив» цей «Запорожець».

Транспорту встановили двигун з чотирма циліндрами від ГАЗ 3102. Його обсяг становить 2,5 літрів, а потужність – 152 кінських сили. Працює автомобіль на механічній коробці передач. При цьому варто відзначити, що на «оригіналі» використовувалися двигуни трьох різних типів – на 41, 45 і 50 кінських сил.

Мости і підвіску майстер також вирішив замінити. Причому, нові цей «Запорожець» отримав від УАЗа. До того ж, неможливо не помітити нові шини в 33 дюйма від Forward Safari 500. На відео можна побачити, як цей модернізований ЗАЗ показує себе «на практиці».

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти