Нова Skoda Fabia офіційно представлена: технічні характеристики і фото

Компанія Skoda представила нове, четверте за рахунком покоління моделі Fabia. Зі зміною генерації автомобіль вийшов на новий рівень – як в плані дизайну, так і оснащення. Масштабні зміни повинні дозволити компактному “чеху” повернути собі місце під сонцем в В-сегменті, який сповнений грізних конкурентів.

Зовні Skoda Fabia IV близька до інших сучасних моделей марки – зокрема, ліфтбеку Octavia A8 і електрокросоверу Enyaq iV. Автомобіль отримав знайому хромовану радіаторну решітку з премикающими до неї “злими” фарами і витягнуті задні ліхтарі складної форми. Як і у попередниці, краї кузова у нової Фабії мають гострі форми, а ось силует – плавний і спокійний. Завдяки останньому, а також ряду нових аеродинамічних елементів, коефіцієнт Cd у Fabia нового покоління дорівнює всього 0,28 – це кращий автомобіль в класі.

У новому поколінні Фабія використовує вже іншу – MQB-A0 Volkswagen Group, таке шасі лежить в основі Audi A1 Sportback, Seat Ibiza і Volkswagen Polo.Такой “переїзд” позитивно позначився на розмірах машини: довжина збільшилася до 4 108 мм (+111 мм) , а розмір колісної бази до 2564 мм (+94 мм). Як висновок, зріс простір в салоні, плюс додав у місткості і багажник – тепер його обсяг складає 380 л (+50 л).

Усередині Fabia IV також пішла по стопах останньої Октавії: схожа архітектура передньої панелі, аналогічне двухспицеве кермо, головний акцент також зроблений на центральному екрані мультимедіа – у топових версій його розмір становить 9 дюймів, у модифікацій простіше – 6,2 або 8,2 дюйма. Інформаційно-розважальна система дозволяє створювати точку доступу Wi-Fi для гаджетів водія і пасажирів, плюс є цифрова 10,25-дюймова приборка, правда, доступна в якості опції. Абсолютна ж новинка для Фабії – двозонний клімат.

Згідно з європейським законодавством, Fabia тепер пропонує вищий рівень безпеки навіть в початкових комплектаціях – компакт автоматично гальмує при виявленні перешкод, а в разі аварії люди в авто будуть захищені 6 подушками безпеки. Список опцій – більш щедрий, ніж раніше, і вперше в нього увійшли, крім згаданих “плюшок” вище, адаптивний круїз-контроль, обігрівачі керма і лобового скла, а також панорамний дах.

Нове покоління Fabia дебютувало виключно з бензиновими двигунами. Базовим мотором є трициліндровий атмосферний агрегат 1.0 потужністю 65 або 80 к.с., на сходинку вище знаходиться 1,0-літровий TSI потужністю 95 або 110 к.с., а на вершині лінійки – 1.5 TSI, який видає 150 к.с. і 250 Нм. Трансмісії на вибір – 5- або 6-швидкісна МКПП, а також 7-ступінчаста DSG.

Комерційний дебют нової Фабії на європейському ринку відбудеться влітку цього року. Поки модель представлена ​​лише в кузові хетчбек, пізніше до неї також приєднається універсал, Fabia Combi.

Джерело firstgear.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти