В Україні хочуть повернути техогляд: як часто доведеться його проходити

З 1 січня 2022 року в Україні хочуть ввести обов’язковий технічний огляд транспортних засобів. Вимоги щодо технічного стану ТЗ та його обладнання наразі залишаються без змін.

Відповідна інформація з’явилася на сторінках порталу auto.ria.

Техогляд будуть проводити експерти, які пройшли навчання та атестацію, та підтверджуватимуть свою професійну компетентність кожні 5 років. Крім цього, станції на яких будуть проводити технічний огляд також мають пройти акредитацію та отримати відповідний дозвіл.

Під час перевірки стану автомобіля весь процес буде фіксуватися за допомогою фото- та відеотехніки, а зображення зберігатимуться в спеціальних архівах.

Вимоги щодо технічного стану транспортного засобу та його обладнання наразі залишаються без змін, однак оскільки вони прописані у постанові КМУ, відредагувати їх можна доволі оперативно.

Не підлягатимуть техогляду ТЗ з конструкційною швидкістю не більше ніж 25 км/год, також ті, які не використовуються на вулично-дорожній мережі загального користування, та транспортні засоби з об’ємом двигуна до 125 см3 або електродвигуном потужністю до 4 кВт.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти