BMW готує новий X5 з унікальним двигуном: фото

BMW i Hydrogen NEXT потихеньку стає реальністю. Компанія підтвердила, що в серійне виробництво модель надійде в кінці 2022 року, передає «Твоя МАШИНА» .

Новинка базується на BMW X5 і оснащена двома баками, зробленими з пластику і вуглецевого волокна. Обидва бака вміщають 6 кг водню. Це не так багато, як планувалося. Спочатку виробник розраховував розробити такий автомобіль на водні, щоб запас ходу був порівнянний з результатами бензинових авто. Водень використовується для вироблення електроенергії, яка надходить у встановлений ззаду електромотор на 369 к.с.

Також додаткову динаміку кросоверу дає акумулятор. Компанія вважає, що такі машини ефективніше електромобілів, хоча б через швидку дозаправку.

Однак виробник визнає, що умови для продажу водневих автомобілів ще не створені. Відсутня інфраструктура для заправки воднем, крім того, немає необхідної кількості доступного водню. Але ситуація поступово змінюється: Німеччина і ЄС визнали важливість використання авто на водні, а ринки Азії висловили зацікавленість у створенні відповідної інфраструктури.

Але умови для водневих машин в різних країнах будуть розвиватися з різною швидкістю, тому виникають складнощі з запуском FCV. До цього компанія заявила, що автомобілі на водні будуть доступні не раніше другої половини цього 10-річчя BMW Group. Дата варіюється в залежності від умов і вимог світового ринку.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти