Китайський аналог Tesla Model X здивував «зухвалою» ціною

Китайська компанія Human Horizons спеціалізується на розробці електрокарів і систем автономного водіння. Тепер на ринок надійшов перший електромобіль компанії – HiPhi X. Її позиціонують як конкурента Tesla Model X, передає «Твоя МАШИНА» .

Спецверсія кросовера Founder Edition почне продаватися першою. Ціна складе приблизно 125 000 доларів, що на 8 000 доларів дорожче Tesla Model X. До слова, характеристики моделей схожі. Китайська машина в довжину досягає 5200 мм, в ширину – 2062 мм і у висоту – 1618 мм. Рухають автомобілем два електромотори сумарною потужністю 590 к.с. з 820 Нм. До сотні машина розганяється за 3,9 секунди, а одного заряду вистачає на 600 км завдяки акумулятору на 97 кВтг.

Кросовер виділяється яскравим футуристичним дизайном. Машина отримала вузькі фари, з’єднані світлодіодною лінією, бампер з великим повітрозабірником, безрамні вікна, ефектні задні ліхтарі і розширені крила.

Головний акцент зроблений на двері, які представляють собою поєднання стилю Rollse-Royce і «крил чайки» Mercedes 300 SL. Вони дозволяють відкриватися даху над задніми сидіннями. Також автомобіль отримав оригінальні колісні диски, спойлер на даху і хромовані елементи на кузові.

У салоні встановлені три цифрових екрани, найбільший з яких має діагональ 19,9 дюйма. В салон вміщається 4 або 6 чоловік. Перші два ряди мають функцію масажу, обігріву та вентиляції. Салон оснащений акустичною системою Meridian, системою кондиціонування повітря, автопілотом третього рівня, а також іншими системами допомоги водієві.

Спочатку HiPhi X можна буде купити тільки на сайті Human Horizons. Пізніше в Китаї відкриється цілих 120 офіційних виставкових залів і будуть укладені контракти з дилерами. Поки що вихід на інші ринки не планується, але все залежить від попиту на модель в Китаї.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти