Французи відродили культову модель Renault у вигляді недорогого електричного кросовера

В інтернеті з’явилися зображення електричного кросовера Renault 4. Прототип вийде вже в цьому році, а серійна версія з’явиться в 2023 році, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Renault 4 – це міський автомобіль, який виробляли з 1961 по 1964 рік. Модель користувалася великим попитом і стала однією з найбільш продаваних машин минулого століття. Також це наймасовіший автомобіль за всю історію французького автопрому.

І тепер компанія вирішила відродити легендарну модель. Однак назву можуть змінити на Twingo 4EVer.

Судячи по знімках, дизайн електричного Renault 4 натхненний зовнішністю оригінальної моделі. Схожа навіть передня частина, тобто решітка радіатора і блоки оптики поміщені в акуратну хромовану овальну рамку, а на бампері є два вертикальних ікла. Як і у оригіналу, корма задерта, а на ляді встановлено невелике скло.

Але в дизайн гармонійно вписали і сучасні риси. Наприклад, виштамповки на дверях, дугоподібні арки коліс.

Про оснащення машини нічого не сказали. Очікується, що побудована новинка буде на платформі CMF-B. Причому кросовер вийде досить бюджетним – 20 000 євро. Машина буде просторою і практичною, а виробництво налагодять в Словенії.

Всього до 2025 року буде випущено 7 моделей електромобілів. До їх числа увійде ще одна відроджена модель – хетчбек Renault 5.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти