Найдешевші Tesla Model 3 в Європі продають недалеко від України

Румунія славиться як країна, де можна дуже вигідно купити електромобіль. Це завдяки субсидіям від держави: розмір субсидії становить до 9 100 євро, що на 15-20 євро більше, якщо повернути свій старий автомобіль на салон.

Тому стандартна Model 3 вартістю 42 990 євро навіть з доставкою обійдеться в 34 970 евро. Це найнижча ціна американської моделі в Європі.

Багато країн Старого континенту пропонують знижки на «зелені» машини, в інших же країнах є податкові пільги або повне звільнення від податків. Так, в Румунії власники електрокарів не платять щорічні податки і можуть безкоштовно паркуватися у великих містах.

Це підштовхнуло компанію Tesla відкрити в Румунії свій перший офіційний магазин в Бухаресті. Там же побудований зарядний термінал Supercharger. При цьому все ще немає сервісного центру, тому власники для ремонту електромобілів Tesla змушені їздити до Відня. Однак незабаром в Бухаресті відкриється служба американського бренду.

За перші 4 місяці 2021 року в Румунії було куплено на 59% більше електромобілів, хоча в цілому їх кількість все ще невелика – близько 500. Очікується, що до кінця року показники помітно збільшаться, а також на місцевий ринок надійде новий автомобіль від Dacia.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти