Компанія Nissan відкладає випуск електричного Ariya через дефіцит мікросхем

Дефіцит компонентів для електрокарів не відпускає виробників, примушуючи відкладати випуск нових моделей. Тому відкладено початок продажів електрокроссовера Nissan Ariya. Замість літа новинка надійде на ринок не раніше зими, передає «Твоя МАШИНА» .

Nissan Ariya представили ще в липні 2020 року, і на ринок машина повинна була надійти через рік. Однак зараз компанія заявляє, що до Японії автомобіль добереться тільки взимку, і то в обмеженій кількості. На глобальний ринок новинка надійде ще пізніше. Причиною такої затримки став не тільки дефіцит напівпровідникових компонентів, але і пандемія.

За цю паузу Nissan планує доопрацювати передові технічні системи, якими буде оснащений кросовер. Серед них система активної допомоги водієві ProPilot 2.0 з можливістю самостійної парковки і система мультимедіа з підтримкою голосового помічника Amazon Alexa.

Всього у 2021 році через дефіцит компанія не зможе виробити близько 500 тис. Машин. Проте в другій половині року виробник планує надолужити згаяне. У перший рік після дебюту Ariya компанія збирається продати кілька десятків тисяч машин, найбільше Nissan сподівається на європейський ринок.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти