Як виглядає Lexus нового покоління: фото і характеристики кросовера

Компанія Lexus розкрила зовнішність нового кросовера NX другого покоління. Старт серійних продажів очікується в листопаді або грудні 2021 року. Ціна буде озвучена пізніше, передає «Твоя МАШИНА» .

У порівнянні з попереднім поколінням дизайн сильно перероблений: 95% деталей створені з нуля. Також збільшилися габарити Lexus NX 2021.

Задні L-образні ліхтарі візуально об’єднані зі спойлером світлодіодним смугою, яка розтягнулася на всю ширину задніх дверей. Також виділяються 20-дюймові колісні диски. Крім того, змінилася навіть фірмова емблема з назвою марки.

У салоні з’явилося нове рульове колесо, оснащене сенсорними перемикачами. Також салон обладнали цифровий приборки, проекційним дисплеєм і 14-дюймовим сенсорним екраном системи мультимедіа. У водія буде можливість вибрати атмосферну підсвічування з 64 кольорами того ж відтінку, також порадує бездротова зарядка для смартфона і компактний селектор коробки передач.

Перед тим, як сісти в машину, дистанційно можна включити кондиціонер. Кросовер отримав фірмовий комплекс систем активної безпеки Lexus Safety System +, серед яких є функція запобігання зіткнень, система утримання смуги руху, функція розпізнавання дорожніх знаків і система моніторингу сліпих зон.

Машина побудована на платформі GA-K, яка надає міцність, знижений центр ваги, поліпшену керованість і шумоізоляцію. Автомобіль оснащується 2,4-літровим бензиновим турбодвигуном на 279 к.с., який працює з 8-ступінчастою КПП і повним приводом. Також модель отримала відразу дві гібридні версії.

Перша – NX 450h +, яку можна заряджати від мережі. Гібрид обладнаний 2,5-літровим двигуном і літієво-іонною акумуляторною батареєю на 18 кВтг. Потужність такої установки становить 306 к.с. До 100 км / год машина розганяється за 6 секунд, а запас ходу на електротязі досягає 63 км.

У свою чергу, NX 350h йде з переднім або повним приводом. Гібрид оснащений установкою на 244 к.с., яка дає розгін до сотні за 7,7 секунди.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти