В Україні можуть подорожчати автомобілі з пробігом з США

У США сильно подорожчали вживані автомобілі. Таке зростання цін може вплинути і на український ринок, передає «Твоя МАШИНА» .

Машини з пробігом могли подорожчати через занепад виробництва нових авто. Це, в свою чергу, відбулося через дефіцит деталей, в основному мікрочіпів. Таким чином, нові машини в травні стали коштувати більше 38 000 доларів, що стало рекордною ціною.

Збільшення вартості нових авто викликало, природно, і подорожчання старих машин. Так, в травні ціни досягли 68-річного рекорду. Також неухильно зростає вік старих машин: у 2020 році він досяг позначки 12 років, що на 2 місяці більше, ніж в 2019 році.

Збільшення віку автомобілів експерти пояснюють тим, що в період пандемії машини використовують рідше, тому вони краще збереглися. Відповідно, і вік продаваних машин збільшився. Замість покупки нового автомобіля автомобілісти воліють підтримувати життя старого.

Ситуація в США може позначитися на українському ринку. Справа в тому, що в Україні часто завозять американські «битки», тому варто готуватися до зростання цін.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти