Honda закриє завод в Японії і поховає три легендарні моделі

Компанія Honda Motor оголосила про майбутню велику чистку свого виробництва. До кінця 2021 року передбачається припинення виробництва відразу трьох знаменитих моделей: “легендарного” урядового седана Legend, воднемобіля Clarity і мінівена Odyssey покоління RC.

Honda пояснює цей різкий крок оптимізацією своїх потужностей в Японії. В її плани входить закриття заводу в місті Саяма (префектура Сайтама), на якому виробляються зазначені моделі. Ця подія відбудеться до березня 2022 року.

Другою причиною прийняття такого рішення стала поступова переорієнтація автопідрозділу на випуск машин, що працюють на електриці.

Clarity другого покоління виробляється з 2016 року. Він являє собою електромобіль з двигуном на водневих паливних елементах Fuel Cell. У 2018 році модель була додатково забезпечена так званим «гібрида» PHEV з 1,5-літровим бензиновим мотором. Незважаючи на такі удосконалення, дана модель як і раніше залишалася збитковою. Її воднева версія знайшла свого покупця тільки в США, але і там стоїть дуже дорого – 71 000 доларів. До того ж інфраструктура для заправки воднем розвинена дуже слабо. Можливо, ця деталь є причиною того, що компанія за 5 років продала тільки 1900 примірників Clarity Fuel Cell.

Незважаючи на ці проблеми. Honda спільно з американським концерном General Motors.планірует розвиток подібних технологій. Але це плани на майбутнє.

Цілком можливо, що зараз, відмовившись від моделі Clarity, Хонда більше приділить увагу розвитку і модернізації технології паливних компонентів для комерційних видів транспорту.

Нещодавно стало відомо про плани Хонди створити два масових електрокроссовера на платформі Ultium від General Motors. Вважається, що вони знайдуть свого покупця в Північній Америці.

Седан Legend першого зразка зійшов з конвеєра в 1985 році. Honda Legend стала зразком вже п’ятого покоління. Вона випускається з 2014 року. У березні нинішнього року автомобіль був забезпечений автопілотом третього рівня, ставши унікальним. У США він відомий під ім’ям Acura RLX.

У 1994 році був випущений на ринок перший Одіссей. Honda Odyssey, що стала моделлю останнього покоління, проводиться з 2013 року. У 2020 році вона була вдосконалена. Модель RC, вироблена в Китаї, і Honda Odyssey – в Північній Америці не мають ніякого відношення до японського виробника. Їх «чистка» не торкнеться.

Завод Honda в японському місті Саяма, що спеціалізується на випусках машин цієї компанії, був заснований в 1964 році. На ньому організовано повне виробництво і збірка транспортних засобів.

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти