Бронемашини “Козак-7” помічені в українських десантників

У десантних військах, окрім вже відомих “Козаків”, використовуються ще два типи бронетехніки – бронемашини Cougar та бронетранспортери Stryker.

Недавно десантно-штурмові війська отримали в українському виробництві бронемашини “Козак-7”. Відео з демонстрацією цих машин було опубліковане на каналі “Новини LIVE” на YouTube.

Українські десантники також користуються бронемашинами Cougar і бронетранспортерами Stryker під час своїх маневрів.

Бронемашини “Козак-7” були розроблені українським Науково-практичним об’єднанням “Практика”. Вони побудовані на шасі Ford F-550 з колісною формулою 4×4.

Ці машини оснащені потужним турбодизельним двигуном Power Stroke V8 зі станом 390 к.с., що дозволяє досягати швидкості до 150 км/год. Рівень балістичного захисту відповідає стандарту ПЗСА-5 (еквівалентно стандарту НАТО STANAG 4569 рівень 2) і забезпечує захист від куль калібру 7,62х51 мм у всіх напрямках. Вони також мають протимінний захист, що витримує вибухи мін масою до 6 кг тротилу. Кожна машина може перевозити до 9 бійців.

У 2022 році Громадська спілка “Ліга оборонних підприємств” презентувала “Козак-7” як спільний проект приватного оборонно-промислового комплексу, де виробництвом займається ПрАТ “НВО “Практика”.

Спочатку ці броньовані машини були розроблені для замовника з-за кордону, згідно з його індивідуальними технічними вимогами. Вони особливо ефективні при проведенні бойових дій в умовах міської забудови.

Розробники також висловлюють можливість створення різних спеціальних версій на базі “Козак-7”, таких як командно-штабні машини, пункти управління, протитанкові комплекси, медичні транспорти і т.д.

Завдяки спрощеній технології виробництва, “Практика” може виготовляти від 150 до 200 таких машин щороку.

Джерело Мілітарний
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти