ЗСУ отримають нову модель броньованого автомобіля

Проєктом державного оборонного замовлення на 2020 рік передбачено укладання нового державного контракту на закупівлю броньованих бойових колісних машин «Козак-2М1» виробництва ПрАт НВО «Практика», повідомляє АрміяInfo.

Броньовані бойові колісні машини «Козак-2М1» значно менші за бронеавтомобілі «Козак-2» і «Варта» за габаритними розмірами в проєкції та вагою, що обумовлено оперативно-тактичними вимогами, наданими безпосередньо Десантно-штурмовими військами та Силами спеціальних операцій Збройних Сил України.

Відзначається, що кошти на закупівлю спеціалізованих броньованих автомобілів «Козак-2» (звичайної версії) та СБА «Варта» проєктом основних показників до державного оборонного замовлення на 2020 рік передбачено лише для здійснення остаточних розрахунків за державними контрактами, укладеними у 2019 році. Укладання нових контрактів на закупівлю вказаної техніки у 2020 році не планується.

Варто додати, що у 2019 році легкий багатофункціональний бронеавтомобіль «Козак-2М1» завершив державні випробування, які тривали декілька років (модель розроблена на основі Спільного рішення Міністерства оборони України «На відкриття дослідно-конструкторської роботи на розроблення спеціалізованого броньованого автомобіля для потреб Збройних Сил України, шифр «Козак-2М», – прим. ДЕ).

Ця модель відрізняється від попереднього ББМ «Козак-2», що постачалися у ЗСУ останні роки, повністю несучим бронекорпусом замість рамного на шасі вантажного автомобіля IVECO. Незалежна підвіска у поєднанні із кліренсом 500 мм та вертикальним ходом коліс у 260 мм, значно підвищує показники прохідності та дає змогу долати перешкоди, недоступні для транспортних засобах із залежною підвіскою.

ББМ «Козак-2М1» розроблений та виготовляється приватним підприємством ПрАт НВО «Практика», що входить до складу «Ліги оборонних підприємств України».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти