Українці розробили авто з причепом, що вміє плавати: характеристики і фото

Національний Промисловий Портал повідомив, що українські розробники презентували прототип легкого плаваючого тактичного автомобіля (ЛПТА) для сил спеціального призначення, який також може використовуватися і в інших, у тому числі, невійськових сферах діяльності, інформує Твоя МАШИНА.

Плаваюче авто повнопривідне, має три паливні бака, а також характеризується низкою певних особливостей.

Автомобіль має:

– конструкцію, аналогічну конструкції автомобілів багі (кузов, змонтований на просторовій рамі). Таким чином, автомобіль має три скріплені між собою та кузовом болтовими з’єднаннями рами: на нижній — змонтовано кузов і елементи трансмісії та підвіски, на внутрішній – сидіння та прилади та верхня являє собою каркас безпеки та основу для турелі;

– монооб’ємний кузов із поліетилену HDPE (High-Density – висока щільність), який забезпечує, зокрема, необмежений термін служби, нульову корозію, високу ударну міцність, високу плавучість, стійкість до хімічно агресивних речовин. Кузов не потребує фарбування та є екологічно чистим і безпечним у виробництві й експлуатації, а висока плавучість забезпечується за рахунок того, що матеріал є легшим за воду;

– систему відведення води з внутрішнього об’єму;

– повний привід на всі колеса із блокуванням міжосьових і міжколісних (щодо задніх коліс) диференціалів;

– три паливних баки – по бортах і під задніми сидіннями, що дає можливість значної дальності ходу. При цьому бортові баки можуть бути замінені на баки для води чи інших рідин.

Плаваючий автомобіль може перевозити п’ять осіб (включно з водієм) і вантаж. Конструкція автомобіля передбачає, що концепт може бути обладнаний плаваючим причепом уніфікованої з автомобілем конструкції.

Читайте також: Рейтинг французьких автомобілів, на яких реально проїхати понад 500 тисяч кілометрів

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти