В Україні модернізували унікальні бронемашини для ЗСУ: фото

Сайт Укроборонпрому повідомив, що “Львівський бронетанковий завод” завершив капремонт і модернізацію майже 1,5 десятка пожежних танків ГПМ-54, інформує Твоя МАШИНА.

Також, протягом 2019-2020 років виїзні бригади ЛБТЗ відновили в місцях дислокації військ ще більше 10-ка таких пожежних машин. Це найбільша партія відновлених і модернізованих пожежних танків, яку замовили і отримали наші військові за період незалежності України.

“Щоб приступити до відновлення даних пожежних машин, які в основному складалися з радянських або російських комплектуючих, нам довелося повністю переробити конструкторську і технологічну документацію”, – розповів директор Львівського бронетанкового заводу Віктор Андрощук.

В конструкцію пожежних машин були внесені зміни, для того, щоб вони відповідали вимогам військових і ефективно працювали.

“На модернізованих пожежних танках ми встановили нове гідравлічне обладнання європейського виробництва, яке забезпечує управління лафетним стволом, бульдозерним обладнанням і механізмом підйому кузова машини; встановлено нове бульдозерне обладнання марки ТБС-86 з грейдерним положенням”, – зазначив заступник директора з виробництва ЛБТЗ Богдан Шандра.

Крім того, оновлені пожежні танки мають можливість включення пожежного насоса лафетного ствола для проведення гасіння пожежі без зупинки основного двигуна на місці і в русі.

Гусенична пожежна машина ГПМ-54 – це основний пожежний танк, який є на озброєнні ЗСУ. Він необхідний на складах зброї та боєприпасів для гасіння пожеж різних класів складності, де доступ іншої пожежної техніки неможливий.

Гусенична пожежна машина ГПМ-54 створена на базі танка Т-55, містить цистерну для води ємністю 9 м3, а також бак для піни ємністю 1,1 м3 і може гасити пожежу водою з відстані 60 метрів. Пожежний танк також може розчищати проходи для іншої пожежної техніки, а броньований корпус і фільтровентиляційна установка забезпечують безпеку екіпажу.

Читайте також: Автомобілістам розповіли про безпідставні зупинки під час «профілактичних заходів»

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти