У Білорусії представили новий бронеавтомобіль МЗКТ-490101

Білоруський виробник спецтехніки – компанія Volat – представила новий броньовик в рамках виставки військової техніки International Defense Exhibition & Conference (IDEX-2021) в Абу-Дабі.

Машина отримала чотиридверний броньований кузов, що вміщає п’ять чоловік з екіпіровкою – вантажопідйомність легкоброньованого автомобіля досягає 1800 кг.

Кузов і капсула екіпажу складаються з броньованої сталі Miilux, що забезпечує рівень захисту Бр4. Це дозволяє витримувати обстріл з автомата патронами калібру 7,62x; 39 і 5,45x; 39 з кулями ПС на відстані від 10 метрів.

Комплект навісного захисту забезпечує стійкість до обстрілу бронебійно-запальними 7,62-мм патронами.

Для захисту екіпажу від вибухових пристроїв МЗКТ-490101 оснастили V-образним днищем зі спеціальної сталі і фальшпідлогою, які розсіюють енергію вибуху.

Доповнює протимінний захист енергопоглинаючі крісла, що знижують травматизм екіпажу. Машина відповідає рівню 2a \ 2b за стандартом STANAG 4569 – екіпаж може витримати наслідки вибуху протитанкової міни з 6-кілограмовим зарядом під днищем або колесом.

Замовник може варіювати рівень захищеності, встановлюючи додаткові елементи.

Бронеавтомобіль отримав корейський дизельний мотор Doosan DL06 з віддачею в 270 к.с., який працює в парі з 6-ступінчастою автоматичною трансмісією Allison (США).

Двигун і трансмісія об’єднані в єдиний модуль з двошвидкісною роздавальною коробкою від чеської компанії ADS, що полегшує ремонт і модульну заміну агрегатів.

Підкапотний простір оснащується автоматичною системою пожежогасіння. Вибір іноземних агрегатів обумовлений орієнтованістю машини на експортний ринок.

Підвіска «Волат» – незалежна, пружинна. У маточинах мостового типу інтегровані додаткові коробки передач, що дозволило збільшити дорожній просвіт до 450 мм.

В основі гальмівної системи лежать дискові гальма з супортами від німецької компанії Knott. Позашляховий арсенал представлений повним приводом з можливістю примусового блокування диференціалів, і системи контролю за тиском в шинах. При цьому, канали подачі повітря інтегровані в обід колеса, що знижує ризик їх пошкодження.

У разі проколу шини автомобіль може продовжити рух завдяки вставкам RunFlat.

Салон машини оснащений системою опалення та кондиціювання. Кожні двері оснащені люком для стрілецької зброї, а в даху встановлено люк, місце якого може зайняти бойовий модуль.

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти