Які автомобілі не зможуть пройти обов’язковий техогляд

Українцям слід готуватись до обов’язкового техогляду. В якому разі автомобілі не зможуть його пройти, розповість «Твоя МАШИНА».

Не пройти техогляд ризикують не лише старі авто, а й відносно нові екземпляри. По-перше, старі машини мають проблему з каталізаторами або сажовими фільтрами. Ці деталі відповідають за екологічність машини та служать близько 300 тис. км або 10 років. Коли деталі зношуються, їх просто забирають, а не замінюють.

Справа в тому, що коштують каталізатори дорого. Для Skoda Octavia 2012 сажовий фільтр обійдеться в 1800 доларів, для Renault Megane – 3000 доларів.

Також проблеми з техоглядом можуть мати автомобілі з американською оптикою. Справа в тому, що американські та європейські стандарти світла різні, тому навіть справну американську оптику треба буде замінити згідно з діючими в країні стандартами. Деяким автомобілям доведеться довстановлювати задні протитуманки, а також робити переднє коригування фар та омивачі.

Також варто простежити, щоб були справними всі системи та агрегати: двигун, гальмівна, рульова системи, підвіска тощо. Згідно зі статистикою від Нацполіції за минулий рік, 0,27% аварій сталося через несправність машини, а це велика кількість.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти